Scholen


Klimmen is een erg leuke activiteit voor scholen. Bijvoorbeeld tijdens de introductie, als uitje met de klas of hele leerjaar of als alternatieve sportles. Klimmen met scholieren is actief, uitdagend en leerzaam.


Klimcentrum

Onder deskundige leiding van instructeur(s) kunnen de leerlingen bij GRIP klimencentrum aan de slag.

Vanaf maart 2018 hebben we twee mogelijkheden:
Les op de bovenverdieping: hier hangen autobelays (automatisch remsysteem) waardoor er maar een korte uitleg nodig is en de leerlingen veel meters kunnen maken.
Les op de beneden verdieping: Als iedereen de gordel veilig aan heeft, volgt er uitleg over hoe er geklommen en gezekerd moet worden (bediening van het remsysteem). In drietallen wordt er daarna geoefend en geklommen.

In totaal moet je voor beide opties rekenen op maximaal 2 uur: 15 minuten omkleden, maximaal 1,5 uur klimmen en 15 minuten omkleden. Het is ook mogelijk om meerdere lessen bij ons te komen klimmen.
Voor meer informatie en prijzen kun je contact met ons opnemen via scholen@gripnijmegen.nl.

Klimvaardigheidsbewijs

Voor scholen die wat meer willen dan een losse les klimmen hebben we een cursus waarmee het klimvaardigheidsbewijs van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging behaald kan worden.
Het is voor leerlingen erg leuk om in enkele lessen wat meer verdieping te krijgen en ook nog eens de mogelijkheid te hebben om het lessenblok af te sluiten met een officieel diploma. De kernpunten van deze cursus zijn veiligheid, klimtechniek en materiaalkennis. Na afloop hebben ze genoeg kennis om op een verantwoorde manier in ieder klimcentrum te klimmen.
De minimum leeftijd voor het behalen van het klimvaardigheidsbewijs is 14 jaar. De minimum leeftijd om zelfstandig te mogen klimmen verschilt per klimcentrum.
De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur (effectieve klimtijd) waarbij tijdens de laatste les het examen wordt afgenomen. Voor meer informatie en prijzen kun je contact met ons opnemen.

Boulderhal

Weliswaar minder hoog, maar zeker niet minder uitdagend. bij het boulderen worden de grenzen verlegd in het bewegen. Heb jij de capaciteit deze korte klimpuzzels op te lossen? De pracht van het boulderen zit hem in de toegankelijkheid, explosiviteit en het sociale aspect.
Leerlingen krijgen kort wat uitleg over de sport boulderen, en een paar regels voor iedereens veiligheid. Daarna kan iedereen onmiddellijk aan de slag. Met eigen klimschoenen gaan de leerlingen samen ‘boulderproblemen’ proberen op te lossen. Omdat het proberen van boulders erg explosief kan zijn, en de manier van bewegen soms heel nauw komt, heb je ook tijd nodig om uit de rusten en de beste aanpak met je klimmaatjes te bespreken.

Scholen kunnen boeken voor groepen vanaf 10 leerlingen buiten openingsuren.
Voor prijzen neem contact op met boulderhal@gripnijmegen.nl.

Voor overige programma’s kiezen we meestal voor maatwerk oplossingen in overleg met de school, neem contact op met info@gripnijmegen.nl

Curses op maat

Standaard bieden we voor scholen de eenmalige instructieles en de beginnerscursus aan maar het is uiteraard ook mogelijk om een cursus of les op maat te volgen. Neem contact met ons op om jullie wensen kenbaar te maken of om naar de mogelijkheden te vragen.

Klimmen op school

Veel scholen zijn tegenwoordig zelf voorzien van een klimwand. GRIP Klimcentrum kan lessen verzorgen op locatie. Dit kan een losse les zijn waarin leerlingen onder begeleiding van onze instructeurs leren zekeren en voornamelijk veel gaan klimmen. Ook bieden wij de volledige KVB-cursussen aan, waarin scholieren of studenten bij het succesvol afronden hun klimvaardigheidsbewijs mee kunnen nemen. Met dit certificaat kan je in iedere klimhal in Nederland of België zelfstandig klimmen. Wij kunnen helpen met het verzorgen van sportdagen, of op maat gemaakte cursussen inrichten. Voor meer informatie naar de mogelijkheden of het kenbaar maken van je wensen graag even contact opnemen met Info@Gripnijmegen.nl