Wat is boulderen?


Boulderen is een spectaculaire tak van klimsport die zich in de laatste jaren ontwikkeld heeft tot een slim en geliefd alternatief voor de sportschool. De meer dan 250 klimpuzzels (‘problemen’ of ‘boulders’ genaamd) bij GRIP Boulderhal zijn op te lossen met behulp van kracht, techniek, lenigheid en coördinatie maar vooral ook inzicht en denkwerk.Veiligheid
De dikke matten onder onze 3,20-4,50m hoge boulderwanden bieden veiligheid en vertrouwen om nieuwe bewegingen uit te proberen en moeilijkere klimpuzzels op te lossen.

Wat heb je nodig?
Om te kunnen boulderen bij GRIP Boulderhal heb je geen uitrusting, cursus of klimpartner nodig. Je hoeft zelfs niet te reserveren: je kunt gewoon langskomen en beginnen. Er zijn vele makkelijke klimpuzzels waar je na een korte gratis uitleg direct je tanden in kunt zetten.


Hoe werkt het?
Je merkt snel genoeg welke moeilijkheidsgraad je aankunt en je hebt al snel door wat je moet doen om moeilijkere problemen op te lossen. Kom je even niet verder in moeilijkere boulders? Geen paniek. Oefening baart kunst. Van onze boulders wordt 15% wekelijks vervangen voor nieuwe. Daarnaast hebben we –ook voor de beginnende boulderaar- een volledig ingerichte trainingszone met alles er op en er aan om te werken aan kracht, doorzettingsvermogen en core stability. Voor je het weet ben je een beest, een ninja, een boulderaar!

Voor wie?
Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen.
Tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.
Boulderen kan individueel, met vrienden, maar ook in schoolverband.